Predstavnici CfSP na međunarodnom 2BS Forumu 2019 u Budvi

Dragan Šutanovac sa Selmom Cikotićem, bivšim ministrom odbrane Bosne i Hercegovine

BUDVA – Godišnji FORUM 2BS 2019 u Budvi, u organizaciji Atlantskog saveta Crne Gore posetili su i uzeli aktivno učešće predsednik CfSP Dragan Šutanovac i izvršni direktor Nikola Lunić. Forum 2BS (To Be Secure) je godišnji politički forum na visokom nivou, koji je vodeći međunarodni forum u jugoistočnoj Evropi. Konferencija se bavi pitanjima globalne i evroatlantske bezbednosti, kao i bezbednosti u jugoistočnoj Evropi. Glavna karakteristika ovog Foruma je učešće brojnih istaknutih stručnjaka u oblasti bezbednosne politike, kao i visokih zvaničnika iz jugoistočne Evrope i transatlantskog regiona.

Dragan Šutanovac sa Milom Đukanovićem, predsednikom Crne Gore

Forum je takođe prilika i za raspravu o važnosti bezbednosnih politika i implementaciji istih, koje pomaže ne samo da se promoviše novi način razmišljanja, već pomaže u promovisanju vrednosti i stabilizaciji u
jugoistočnoj Evropi. Cilj dijaloga je izgradnja bližih veza između ključnih aktera i partnera i na taj način da se region učini sigurnijim i prosperitetnijem, sposobnim da doprinosi globalnim izazovima u budućnosti.

Tokom trajanja Foruma, predstavnici CfSP iskoristili su priliku za susrete sa kolegama i zvaničnicima iz sveta i regiona.

Dragan Šutanovac sa Duškom Markovićem, predsednikom Vlade Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*